Überspringen zu Hauptinhalt

Jongbloed Grafisch Bedrijf Bv (Onderdeel Van Royal Jongbloed) En Wilco Gaan Een Partnership Aan

Jongbloed Grafisch Bedrijf Bv (Onderdeel Van Royal Jongbloed) En Wilco Gaan Een Partnership Aan

Royal Jongbloed en Wilco hebben overeenstemming bereikt over een samenwerking tussen Jongbloed Grafisch Bedrijf BV en Wilco. Wilco neemt per 1 oktober een belang in Jongbloed Grafisch Bedrijf BV. Beide bedrijven zullen elkaar door deze samenwerking versterken.

Jongbloed Grafisch Bedrijf BV is één van de onderdelen van Royal Jongbloed. Jongbloed Grafisch Bedrijf BV heeft een sterke internationale positie in de niche markt van dundruk en is wereldwijd bekend als drukker van Bijbels in het luxe segment en de Dwarsligger©. Wilco is een gespecialiseerd van oudsher familiebedrijf dat op industriële wijze boeken en boekverwante producten voor uitgevers en bedrijven produceert. Wilco is een belangrijke speler op de West-Europese boeken- en tijdschriftenmarkt.

Royal Jongbloed ziet in Wilco de juiste strategische partner om Jongbloed Grafisch Bedrijf BV verder te laten groeien. De schaalvoordelen en de expertise die Wilco biedt, kan de groei en ontwikkeling van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV versnellen. Wilco ziet het dundruk-specialisme van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV als een aanvulling op het productenportfolio van Wilco. Daarnaast biedt de sterke internationale positie van Jongbloed Grafisch Bedrijf BV mogelijkheden voor Wilco om met het huidige productenportfolio internationaal te groeien.

Over Royal Jongbloed

Jongbloed is opgericht in 1862. Auke Jongbloed is in dat jaar gestart met een winkel in kantoor- en schrijfbenodigdheden in Leeuwarden. Jongbloed is daarna uitgegroeid tot een bekende dundrukker die wereldwijd opereert en is daarnaast uitgever van Bijbels, boeken en magazines in Nederland. In 2013 heeft Jongbloed het predicaat Koninklijk gekregen. Royal Jongbloed is thans gevestigd in Heerenveen en heeft circa 110 medewerkers.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Robert Jan de Rooij | DGA Wilco
rjderooij@wilco.nl | + 31 88-1105 500

Matthy Groen | Algemeen directeur Royal Jongbloed
matthy.groen@royaljongbloed.com | +31 6-13 32 90 61

An den Anfang scrollen