Ga naar hoofdinhoud

Drukwerkveredeling

Drukwerkveredeling

Hoe zorg je ervoor dat jouw boek, tijdschrift, catalogus of scheurkalender extra opvalt?

Door gebruik te maken van drukwerkverdeling kun je jouw product nog meer laten schitteren. Denk aan een extra glanzende lamineer laag, een opvallende spotvernis of een folie druk in elke gewenste kleur. Met behulp van de lasertechniek is het zelfs mogelijk om de fijnste gedeeltes uit een boekcover te snijden.  Al deze technieken maken het mogelijk dat jouw ontwerp een extra cachet mee krijgt die het verdient. Door te spelen met een folie op bepaalde tekst of afbeelding gedeelte kun je extra accenten aanbrengen.

Zo zijn er dus talloze mogelijkheden om naast typografie en beeld jouw drukwerk extra te laten opvallen.

Ook het gebruik van een “blind”preeg geeft een extra dimensie.  Het pregen van drukwerk is een techniek waarbij reliëf in drukwerk wordt aangebracht. Wanneer een preeg – een reliëfdruk – gecombineerd wordt met foliedruk, spreken we van een foliepreeg.

Naast pregen kunnen wij ook een bepaalde vorm in uw omslag stansen.

Met een UV spot vernislaag kun je foto’s of de titel extra accentueren. Drukwerkveredeling maakt uw producten niet alleen mooier, maar geeft ook een extra bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals lakken of lamineren.

Bij het lamineren wordt er een plastic laag op het drukwerk aangebracht ter bescherming tegen krassen, plooien of vuil. Deze plasticfolie wordt aangebracht door middel van lijm. Lamineren kan zowel in mat of glanzend en wordt vaak bij boekomslagen toegepast.

Kleur op snee

Drukwerk met ‘kleur op snee’, betekent drukwerk met gekleurde zijkanten. Een boek valt meteen op als het een gekleurde zijkant heeft.

Laserstansen

Bij laserstansen kun je elke gewenste vorm en grootte instellen en het laserlicht doet zijn werk tot op de tiende millimeter nauwkeurig. Bij gewoon stansen moet je eerst een mal maken. Dat is duurder en minder flexibel. Met laserstansen kun je letterlijk alle kanten op.

Wij adviseren je graag over (de nieuwste) mogelijkheden, maak een afspraak met een van onze accountmanagers.

Wij vertellen u graag meer

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? In een vrijblijvend gesprek vertellen we u graag meer.

Back To Top